Her er noen generelle råd om termosbruk

Termosbruk

De fleste av flaskene kommer med en bruksanvisning. Denne kan være smart å lese, selv om du selvsagt tenker at du vet hvordan man bruker en termos. På bruksanvisningen står det brukertips, som kan være lure å få med seg. Her er noen av rådene som går igjen:

1 – Ikke bruk slipende rengjøringsmidler og løsemidler. Bruk vanlig oppvaskmiddel og vann.
2 – Fjern og vask pakningene innimellom.
3 – Ikke ha melkeprodukter på termosen i lengre tid, da det kan føre til at det bygger seg opp trykk i flaska – med det resultat at korken spretter av med høyt trykk – og kan forårsake skade.
4 – Ikke bruk flaske til kullsyreholdig drikke, av samme grunn som ovenfor.
5 – Vasketips:
Termosene skal ikke vaskes i oppvaskmaskin, fordi det er vanskelig å få de helt rene. Termoser med glassinnsats må vaskes forsiktig for hånd. Bruk gjerne en flaskebørste.Fyll flaska med to teskjeer bakepulver/natron (natriumbikarbonat) og vann – og la stå i fem minutter før du vasker med en svamp eller myk klut. Ikke ha korken på under denne behandlingen. Flekker som sitter? La det stå natta over. Noen anbefaler også kalktabletter.
6 – Forvarm termosen i fem minutter før du fyller på drikken, for å beste bevare temperaturen på innholdet.
7 – Ikke overfyll termosen.
8 – Bør ikke brukes til oppbevaring av isbiter, i alle fall ikke uten plastemballasje rundt isen, da is i termosen kan forårsake skader på innsiden av termosen.
9 – Melkeprodukter på termosen bør unngås, på grunn av bakterievekst.
10 – Lokk med skrukork kan være lettere å rengjøre, ettersom du kan komme til overalt med vaskekosten.